Therapeutische Daith Piercing voor chronische fysieke- en mentale klachten

De piercing aan het oor is een vorm van Nervus Vagus stimulatie (Vagus Nerve Stimulation VNS) en wordt gezet volgens een therapeutische methode, bij chronische fysieke- en mentale klachten.

De Nervus Vagus en medical Daith Piercing

De Nervus Vagus is de 10de zenuw van onze twaalf hersenzenuwen en maakt deel uit van het autonome zenuwstelsel en speelt een belangrijke rol bij ontspannen en herstellen. Zo vormt deze lange zenuw een belangrijke schakel in de connectie tussen lichaam en geest. Het stimuleren van deze zenuw is daarom belangrijk voor het optimaal functioneren van de zenuw en het verbeteren van je chronische fysieke- en mentale klachten.

De Nervus Vagus zwerft vanaf onze hersenen langs de hals, keel, slokdarm, oren, tong, hart, longen, maag, lever, alvleesklier, galblaas, nier, milt, darmen naar onze voortplantingsorganen. Deze zenuw vertakt naar verschillende delen van het lichaam, waaronder je oor.

Deze vorm van piercen, aan het oor, is een Nervus Vagus stimulatie bij chronische fysieke- en mentale klachten.

Medical Daith methode
Bij de medical daith piercing methode worden de oren middels bepaalde tools gemeten en
getest om de juiste stimulatiepunt te vinden. Daarna wordt de piercing gezet. Het is een continue stimulatie van de zenuw.

Gezondheidsklachten
Wanneer de Nervus Vagus niet goed functioneert heeft dit gevolgen voor de fysieke en mentale gezondheid. De stimulatie kan verlichting geven voor klachten zoals:
migraine, (cluster) hoofdpijn, duizeligheid, allergieën en hooikoorts, depressie,
diabetes, spierspanning, fybromyalgie , ontstekingen, angststoornissen, auto- immuunziekten, epilepsie, bipolaire stoornis, problemen met spijsvertering, slaapstoornis, obesitas, reumatoïde artritis, hartproblemen, chronische vermoeidheid, prikkelbare darm syndroom, problemen aan de organen en long-Covid (postcovid) klachten.

Zie de pagina “Disfunctie Nervus Vagus” voor alle klachten die kunnen optreden wanneer de Nervus Vagus niet naar behoren functioneert.

De behandeling
Na een intake wordt met specialistische apparatuur, en acupunctuurnaaldjes, de exacte plaats van de zenuw in de oor uitgemeten. Een aantal (klachtgerichte) lichamelijke testen maken deel uit van de procedure om het juiste oor en de Daith-punt vast te stellen.
Tijdens het testen kun je direct merken wat de piercing mogelijk voor jou kan betekenen.

Hierna kies je de door jouw gewenste (titanium) piercing uit. En vervolgens wordt deze gezet.

  • De afspraakduur is circa 1 uur en 15 minuten
  • Na de behandeling krijg je instructies en tips mee naar huis hoe je de piercing dient te verzorgen. Deze instructies kun je ook vinden op de nazorg pagina.

Resultaat
Door deze manier van stimulatie van de Nervus Vagus krijgt het zenuwstelsel de kans om te kalmeren. Dit kan een positieve invloed hebben op je gezondheidsklachten.
Mensen ervaren door de daith piercing 70 tot 80 procent verbetering van hun klachten! Als je reageert op de medische piercing, maar de verbetering van jouw klacht is niet effectief genoeg, dan kan een tweede piercing mogelijk wel helpen.
Afgezien van een leuk sieraad aan je oor is het vooral het proberen waard om jezelf de kans te geven jouw leven een stuk aangenamer te maken.

Zoek je meer of andere informatie, kies één van de links hieronder:

Onderwerp
      Waarom Daith kliniek
Kosten
Nazorg
Disfunctie Nervus Vagus
Afspraak maken
Ervaringen
 Galerij
    Shen Men acu-piercing
      Ludo hoofdpijn behandeling

Bezoek onze Facebook groep, welke als platform dient voor vragen, opmerkingen, tips en ervaringen van mensen die reeds een medical piercing hebben of hierin geïnteresseerd zijn: Daith kliniek Facebookgroep


“Het is vrij opmerkelijk dat het zo’n direct effect op mensen heeft …”

Deel dit op social media