n.b. de hieronder geplaatste foto’s zijn niet gerelateerd aan de recensies

Hallo Melke, ruim 1,5 week geleden heb ik bij jou mijn piercing laten zetten. Tot op de dag van vandaag geen spijt van. Ik kwam bij jou met mijn long covid klachten (vermoeidheid, hoofdpijn, overprikkeling, brainfog, niet kunnen concentreren) en ja als het voor mijn allergie en intoleranties iets kon betekenen graag. Ik heb zeker vooruitgang gemerkt. Ik ben minder moe, brainfog is ver weg en ik kan beter tegen prikkels, heb warme handen en voeten en mijn rugpijn is ook weg. mbt de allergien en intolerantie heb ik nog niet geprobeerd, durf nog niet goed.
Groetjes
– Shirley (mei 2023) –

Goedemorgen Melke, ik wil je nog bedanken voor hoe je met m’n broer omging. Hij was zo zenuwachtig en bang. Maar merkte jij ook ,dat toen we naar huis gingen, dat hij een stuk rustiger was? Met mij gaat het goed. Heb veel minder last van mijn rug (Bechterew), en mijn broer zegt heel relaxed te zijn. Dank je wel daarvoor. 😘
Voor nu zijn we allebei kei blij met jou..😀
– Cynthia (mei 2023) –

In maart ben ik bij jou geweest en heb 2 daith piercings laten plaatsen. De (Long covid) klachten die ik bij jou had, voordat de piercings waren geplaatst, zijn en verdwenen op dat moment en zijn niet meer teruggekomen, erg fijn!
– José (mei 2023) –

Hallo Melke, vandaag is het 8 weken geleden dat ik bij jou mijn piercing heb laten zetten. Tot op de dag van vandaag geen spijt van. Ik kwam bij jou met mijn long covid klachten (vermoeidheid, hoofdpijn, overprikkeling, brainfog, niet kunnen concentreren, stem die wegviel) in deze 8 weken heb ik zeker vooruitgang gemerkt. Ik ben minder moe, de stem valt niet meer weg, brainfog is ver weg en ik kan beter tegen prikkels. Daarnaast is mijn hoofdpijn ook een stuk minder en mijn migraine is, als ik het een keer heb, met paracetamol te onderdrukken. Ook nu het hooikoorts seizoen weer begonnen is merk ik dat ik mijn tabletten sporadisch nodig heb en dat is dan vooral voor mijn ogen. Wauw, wat een wereld van verschil en wat ben ik blij. Dank je wel !
O ja, heel soms wordt mijn oor een paar minuten, soms een uur heel rood en warm. Daarvan dacht ik eerst dat het kwam omdat hij ging ontsteken maar nu kom ik erachter dat dat op momenten is dat ik moe ben en mijn lijf via mijn piercing schreeuwt om rust🤔
– Pascal (april 2023) –

Ik vind het beter gaan met m’n darmen! En gister was m’n derde dag van m’n menstruatie en normaal is dat migraine, nu was dat een lichte!  
En m’n concentratie lijkt beter te worden, ben met een opleiding bezig voor iriscopie voor dieren en heb gister meer eraan kunnen doen dan eerder.
Slaap ook beter en rustiger 🙂
– Femke (april 2023) –

Hallo Melke,
Het gaat goed. Ik heb zeker wel effect van de piercing bij mijn epilepsie klachten. Ik ben naar plekken geweest waar ik lang niet meer ben geweest. Ook als ik een nieuwe route op mijn fiets probeer gaat dit een stuk beter, zonder spanning om ziek te worden.
De piercing geeft mij een stuk zekerheid of bescherming dat ik geen aanval krijg.
Ik ben dus heel tevreden met het resultaat. 
– Ruud (februari 2023) –

Hallo Melke,De Shen Men piercing heeft veel rust gebracht in mijn hoofd.
Net als de Daith (gezet in januari) begint te prikken als er spanningen in mijn lijf komen, prikt de Shen Men als ik onrustig wordt in mijn hoofd.
Voor mij heeft het allebei veel gebracht als een signaal waar ik naar luister.
Ben ik bezig met Yin Yoga, Tai Chi of Qigong krijg ik prikkels bij de piercings.
Ik ben er blij mee.
Binnenkort komt mijn vrouw ook bij je in mei.
– Groet John (maart 2023) –

Afgelopen maandag een daith piercing laten zetten bij Melke en merkte direct verschil. Moet nog ervaren of mijn migraine nu minder wordt maar mijn nek kan ik verder draaien zonder pijn. Melke legt goed uit wat ze gaat doen en wat het zetten van de piercing kan doen tegen je klachten. Ze stelde me ook echt op mijn gemak, dank je wel daarvoor!
– Chantal (april 2023) –

Hoi Melke, bijna 1,5e week na het zetten gaat het suuuper goed! Ik kan bijna alles eten 🤩😍 Ik kan veel beter tegen licht en geluid. Kan zelfs zonder bril goed functioneren: naar buiten zonder mijn ogen dicht te knijpen en ben niet meer nachtblind. Sta in de ochtend frisser op. Ik heb warme handen en voeten. Ik ben veel minder geprikkeld. Dus het gaat echt heel goed! En het gaat nog steeds vooruit! 💪🏻 Ondanks dat het best wel pijn deed, zou ik het zo weer opnieuw doen!
Ben zo blij dat jij op mijn pad bent gekomen! 🙏🏻
– Mariska, LC klachten (maart 2023) –

Hoi Melke, ik zou nog laten weten hoe het gaat. Een week verder na het zetten van de piercing en ik heb nog steeds geen hoofdpijn gehad (normaal altijd lichtjes aanwezig) en de genezing gaat erg goed. Geen zwelling of pijn gehad alleen nu jeuk (goed teken van genezing) dus oppassen dat ik niet ongemerkt terug jeuk.
– Sabine (maart 2023)

Vandaag 2 weken geleden mij Daith piercing laten zetten tegen migraine.
Tot nu toen nog geen aanval op hoofdpijn gehad. Ook het herstel en slapen gaat prima. Blij mee!
– Laura (februari 2023)

Hai Melke,
Nog steeds zo blij dat ik in december mijn twee Daith’s tegen de long-covid heb laten zetten bij je.
Nu eindelijk weer zover opgeknapt dat ik na anderhalf jaar weer op mijn paardje ben gestapt.  Wat een feestje is dat; ik ben echt zo bang geweest dat ik dat nooit meer zou kunnen….. Nu heel rustig opbouwen! .
Ik kom heel graag binnenkort eens langs om te checken of mijn wiggebeen recht staat.
Ondertussen heb ik regelmatig de vraag gekregen waar ik zo fijn geholpen ben; uiteraard met een warm hart doorverwezen naar jou!
– Heidi (februari 2023)

Goede middag Melke
Na bijna een maand mijn bevindingen over de piercings.
Ze werken.. je abracadabra werk
Niet alle klachten zijn maar wel een paar.
Zoals de druk in mijn hoofd, pijn in mijn schouder en nog wat andere dingetjes.
Man en kids vinden me gezelliger en ook familie en vrienden merken verschil in gedrag en uitstraling. Dus super dankje wel.
Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel meer profijt ga krijgen met de piercings.
Dus blijf de oefeningen van jou en de fysio verkoping ook gewoon nog doen.
Baat het niet schaadt het niet zullen we maar zeggen.
Ben super blij met het behaalde resultaat, en jou steun tijdens het plaatsen.
– Groetjes Anouk Kuijpers (februari 2023)

Hai hai.
Ik zou nog laten weten hoe het gaat.
De eerste 1,5 week heb ik gigantische spierpijn en hoofdpijn gehad…
Sindsdien is het veel rustiger in mijn hoofd (minder chaotisch) slaap ik iets eerder dan normaal en slaap ik echt super vast 
Lichamelijk merk ik nog geen verschil maar dat heeft misschien nog tijd nodig.
Voor mij is zoals het nu gaat al een hele verbetering.
Ben dus blij dat ik (6 weken geleden) bij je ben geweest 
– Groetjes Monique (februari 2023)

Hoi Melke, 
Even een update van ons. Remon heeft gisterenavond de hele avond gestaan (bardienst).  
Normaal zouden zijn knieën nu zeker de 5 halen. Vandaag gewoon kunnen werken, hij voelde de knieën wel iets maar het voelde meer als stijfheid dan pijn. Ook lijkt het of die meer energie heeft. 
Voor mijzelf lijkt het of ik meer geconcentreerd ben. Normaal zie ik halverwege de repetitie mijn noten vervagen maar had daar nu geen last van.  Zelfs zonder zonnebril op kunnen terug rijden. 
Al met al gaat het top. Wij voelde ons erg op ons gemak bij je. 
Je bent een topper.
– Lieve groet Remon en Karin (februari 2023) –

Hoi hoi, Nu ruim een week terug bij Melke in ieder oor een Daith laten zetten. De spannig in m’n nekspieren viel meteen weg. Alhoewel deze in de loop der dagen weer terug kwam. De geadviseerde oefening werkt echter goed en mijn nekspieren zijn nu dus meer ontspannen dan voorheen. Sindsdien ook meer rust in hoofd en lijf.
Ik sta al geruime tijd onder flinke stress …wat resulteerde dat ik bij het in slaap vallen vaak even een “paniekgevoel” ervaarde en ook gedurende de nacht. Smorgens zodra ik wakker werd schoot ik meestal meteen in de stressmodus. Daar heb ik afgelopen week amper last van gehad. Ook zodra ik nu in een prikkelrijke winkel loop ervaar ik meer rust in mijzelf…meer een gevoel van ‘op je dooie gemakje’ winkelen.
Dinsdag (na het zetten van de piercings op de vrijdag ervoor) waren mijn oren nog flink gevoelig en gezwollen. Nu (zaterdag) gaat het al stukken beter en is de zwelling bijna weg. Ik sliep/slaap met een memoryfoam reis-nekkussentje.
Maar heb nu bij de Action een goedkoop kussen gekocht waar ik eerdaags in het midden een gat maak nadat ik het met de naaimachine eerst genaaid heb.
Melke is een toegankelijke, lieve en vriendelijke vrouw die je op je gemak stelt. Ik ben heel benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen de komende tijd….ik ben tot nu toe in ieder geval al blij met het hebben van meer rust in mijn hoofd en lijf. En het meer bij “mezelf” kunnen blijven.
Dankjewel Melke 
– Eefje (februari 2023) –

Hoi hoi, ik heb op een aantal aanvallen gelukkig nergens meer last vanecht heel weinig (clusterhoofdpijn) aanvallen gehad de laatste tijd…heeerlijk om weer te kunnen slapen
– Wesley (februari 2023) –

Hoi hoi , ik stoere tjick, altijd in voor wat nieuws .. tot de daith piercing op mijn pad kwam. Al sedert augustus zegt mijn man “Ale hop”! Maak maar een afspraak, wat je niet probeert kan je niet helpen,… 
ik had er wat schrik voor , zenuwen .. ik ben Ook geen 20tiger meer die sta te poppelen voor een piercing. Zo na veel twijfel, en “1000x” je site te lezen nam ik de stap naar verlossing dankzij de daith piercing … en ik ben echt aangenaam verrast! Wat ben jij een leuke dame ! Correct, eerlijk, zakelijk … en pakken kennis ! 
De voorbereiding en plaatsing liepen heel vlot! En zo goed als pijnloos ! Echt meteen erna voelde ik ook al verschil. Geen duizeligheid meer bij het afdalen van de trap, geen warboel bij het kijken
Naar lichten, strepen … en meteen voelde ik ook een rust over mij … hahah en raar maar waar … ik denk dat ik de 3 uur durende terugreis gereden heb zonder 1 boete … 
Dankjewel 🙏
– Nancy (januari 2023) –
(Update 17/2/23)
Gelukkig! Heb ik nog geen dag / nacht pijn gehad. Ik kan er goed zonder pijn op slapen. 
De rust is er nog altijd. Nog steeds geen hoofdpijn gehad. 
Geen duizeligheid. 
Minder darmklachten. En ik slaap beter , korter maar vaster. 
Ik ben er natuurlijk nog niet ..  tot hiertoe super content van mijn keuze. Ik ben zelfs aan het nadenken om, na de daith, het tijdelijke Shen men staafje te vervangen door een definitieve piercing.

Hoi hoi! Na ruim 2 weken wilde ik een kleine update geven hoe het gaat 😊 gisteren voor het eerst migraine gehad sinds het zetten van de piercing. Waar ik normaal de pijn tussen 7 en 9 scoorde, en 24 uur lang overgaf. Kwam ik nu niet hoger dan een 5, maar 1x overgeven en geen enkele pijnstiller gebruikt! Ook merk ik naast de hoofdpijn veel verschillen. Minder gevoeligheid voor geluid en fel licht en ik ben minder moe aan het einde van de dag! Al met al is het voor mij dus een geslaagde keuze geweest!😊
– Daisy (januari 2023) –

Hoi, ik wil je even laten weten dat ik zoooooo gelukkig ben met de piercings. Ik slaap beter n heb veel minder pijn van mijn fibromyalgie. Met de extreme kou had ik wel weer wat meer pijn. Maar merendeels gaat t erg goed. Af en toe n beetje ontstoken maar doe er dan fucidinzalf op en is het na paar dagen weer verbeterd.
Ontzettend bedankt en ik heb jou visite kaartje al menigmaal door geappt aan kennissen en vrienden.
🥰bedankt
– Kitty (december 2022) –

Vrijdag 13 januari heb ik mijn piercing laten zetten bij Melke. We zijn nu twee weken verder en wat een verschil. Migraine niet meer gehad. 
Ik werk op een klantenservice en hoorde daar heel de dag de mensen om me heen en dat irriteerde mateloos. Wilde zelfs een andere baan gaan zoeken. Dat is ook veranderd.
Ik hoor ze wel, maar niet meer zo hard lijkt wel. De spanning in mijn nek… weg. En dan zijn we pas 2 weken verder!!!! Al met al super blij met mijn piercing. Melke is een super lieve vrouw, stelde me gerust en het zetten deed eigenlijk geen pijn. Nu afwachten wat er nog meer veranderd, want het werkt nog steeds door.
Een echte aanrader!!!!
– Esther (januari 2023) –

Hoi Melke, even een reactie van mijn kant. Ik heb de piercing op 5 december laten zetten en merk sindsdien dat ik beter slaap minder benauwd ben en minder eczeem heb op mijn handen. Na geen reactie te hebben gekregen tijdens het testen toch een positief resultaat.
– Dimph (januari 2023) –

Hoi Melke, sinds 5 Dec de piercing en vanaf het eerste moment heel erg blij mee. Er is een zware deken van me afgevallen, de spierspanning in bovenlichaam is enorm afgenomen en de prikkelverwerking lijkt weer als ‘normaal’. Wat ben ik blij!
– Anita (januari 2023) –

2 Januari was het dan eindelijk zover: ik mocht naar Melke. Wat een warm en openhartige vrouw is zij. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Ze stelde een aantal vragen en ze heeft testen bij me gedaan. Daarna een meting in beide oren en heeft ze in mijn rechteroor 2 naaldjes geplaatst. Heel bijzonder wat er toen gebeurde. Ik merkte gelijk verschil. De druk in mijn hoofd was weg, geen mist en chaos meer in mijn hoofd en de spierspanning in mijn nek en schouders verdween. Ik kreeg weer lucht, kon normaal ademhalen zonder piepen of happen naar zuurstof. Wat een openbaring was dit, vooral dat er geen chaos meer heerste in mijn hoofd. Dezelfde testen hebben we nog een keer gedaan om vervolgens in mijn linkeroor ook 2 naaldjes te plaatsen. Ik merkte weinig verandering, dus besloot Melke om alleen mijn rechteroor te piercen. Ik heb er weinig van gevoeld. Ja een beetje gepeuter, maar geen pijn. Om de piercing te ondersteunen, heeft Melke ook een Shen Men verblijfsnaaldje geplaatst. Na 4 dagen is deze eruit gevallen. Ik merkte hierna licht verschil, dus 20 februari wordt een definitieve gezet, uiteraard ook bij Melke.

We zijn nu 2 weken verder. Nog steeds geen chaos in mijn hoofd, vrijwel geen spierspanning in mijn nek en schouders, kan mijn hoofd makkelijker en verder naar links en rechts draaien (erg prettig als taxichauffeuse zijnde) en ik slaap echt super. Waar ’s nachts de chaos me wakker hield, is er nu rust, heerlijk! Voor de piercing had ik ongeveer 1 migraine aanval per week. Sinds de piercing heb ik geen aanval meer gehad. Wel de voortekenen (aura’s), maar het zette uiteindelijk niet door. De RLS is er nog wel, maar minder vaak en minder heftig dan voor de piercing. De symptomen van ADHD en ASS zijn een stuk minder dan voorheen: meer rust in kop en kont en ik ben minder snel overprikkeld. De ventolin voor astma aanvallen is niet langer mijn grootste vriend en de dagelijkse medicatie voor “onderhoud” ervan heb ik terug kunnen schroeven naar 1x per dag. Zo fijn om dit alles te mogen ervaren.
Lieve Melke, langs deze weg wil ik je hartelijk bedanken voor je hulp, je warme ontvangst en je tips!
– Jantine (januari 2023) –

Sinds gister trotse eigenaar van een Daith piercing (en tijdelijke shen men). Ik ben naar Daith Kliniek Eindhoven geweest. Ik was van te voren echt heel zenuwachtig, maar schakel op een gegeven moment, als het zenuwachtig zijn te lang duurt, mijn emoties uit, dan ben ik best ontspannen en kan ik de hele wereld aan (denk ik dan…🙈).
De plaatsing viel me echt 100% mee, nergens last van & nu eigenlijk nogsteeds niet.
Ik had gister alleen hoofdpijn en was wat misselijk. Maaaaar, ik heb dan ook 3 uur in de auto gereden… dat is voor mij een trigger.
Ik vind het best lastig om nu al te zeggen of het wat doet, maar ik merkte wel een paar keer aan m’n schouders bijvoorbeeld, dat ze niet opgetrokken zijn. Echt zo’n ‘hé’ momentje.
Ik ben vannacht een paar keer wakker geweest, niet van de pijn ofzo, maar gewoon even wakker en vrijwel direct weer verder slapen, maar ik word net uitgerust wakker ! Dat is al heel lang geleden! Met de tijd zal ik zien wat het effect voor mij zal zijn 😊 maar vind het daar nu echt nog te vroeg voor.
– Emily (januari 2023) –
He Melke, ik heb nu krap 2 maandjes m’n daith piercing & had vandaag m’n eerste WOW moment op een verjaardag !
Iemand zei jeetje wat is het hier druk, het is gewoon druk aan m’n hoofd… En het eerste wat ik dacht was ‘he, dat valt wel mee toch ?’
Update (maart 2023)

Ik maak nu echte stappen, voorheen liep ik voetje voor voetje en moest ik me ’s ochtends overal aan vasthouden op weg naar de wc, nu gaat dat meteen al beter, ben echt al blij
– Janny (januari 2023) –
Update 17 januari: Hallo melke, ik heb jouw kaartje achtergelaten bij mijn neuroloog ,daar kom ik maar 1x per jaar, dus zij zag niet dat ik beter liep, maar dat doe ik wel, volgens mij kijkt zij er anders tegenaan, maar de verpleegkundige vond het wel heel fijn, dus die zal haar wel enthousiast maken, morgen moet ik naar het erasmus MC en laat ik daar het 2e kaartje achter, je weet nooit hoe een koe een haas vangt🤞🏼

Vorige week bij Melke in Eindhoven gezet. Piercing erin en werd gelijk overvallen door rust, hersenmist weg, kon weer lezen zonder dat het de letters danste, sindsdien weer nachten van 8 uur ipv 4 uur. Dit zijn mijn grootste opvallende veranderingen tot nu toe 😁 Melke is zo rustig en legt alles goed uit, was zo angstig ervoor maar ging lachend naar buiten. 
– Bianca (december 2022) –

Ik voelde me gelijk een stuk beter na het zetten bij Melke, dat zorgde ervoor dat ik direct teveel hooi op mn vork heb genomen en een dikke terugval heb gehad. Ben nu weer omhoog aan het klimmen uit die terugval. De grootste veranderingen (ik heb m voor longcovid klachten gezet op de 1e plaats, migraine 2e).
Ik heb sinds het plaatsen (26okt) nog maar 3x hoofdpijn gehad en die was veeeel minder dan de migraine die ik wekelijks had. Ik had direct minder last van licht en geluid, en wauw wat een verschil maakt dat (maar wat wen je er ook snel aan). Voorbeeldje: ik was in een drukke winkel aan het kletsen met een collega die zei “Ik ben zó blij als ik straks vrij ben! Ik kan dat geschreeuw van die kinderen van klanten echt niet meer aan!” en ik dacht alleen ‘welk geschreeuw?’, oh die schreeuwkinderen op nog geen 3m afstand van me. 😂👌🏻
– Verena (oktober 2022) –

Lieve Melke,
Allereerst veel succes met je eigen praktijk 🍀🙏🏻 met jouw kundigheid komt dat meer dan goed.
Daarnaast, nog enorm bedankt wat je afgelopen vrijdag voor me hebt kunnen betekenen!
Ben er nog een beetje beduusd van…..
“Ik leef” weer. Is denk ik de beste omschrijving. 
Ik voel me zoveel meer mens en realiseer me nu pas eigenlijk dat ik constante pijn had en steeds maar aan het spartelen was om enigzins boven te blijven.  
Het is net of een veel te strak zittend corset is afgedaan; ik kan weer rustig ademhalen. 
De pijn in mijn arm/schouder /nek aanzienlijk minder. 
Ik ben wel moe maar de vermoeidheid voelt anders dan voordien.  Mijn hoofd is een stuk helderder al heb ik af en toe nog milde hoofdpijn. 
Zo ontzettend blij dat ik deze stap genomen heb!
Voorlopig zijn mijn oren nog rustig en heb ik er weinig last van 😊.
Ik moest alles nog even tot me door laten dringen, wilde daarna een bericht schrijven van mijn ervaring. Nu even de vraag waar ik die het beste kan posten. 
Nogmaals zo ontzettend bedankt 🙌🏻🙏🏻
– Lieve Groetjes Heidi –

Ik ben bij Melke geweest om een Daith piercing te laten zetten. De afspraak was veel meer dan
ik verwacht had, niet alleen maar een piercing zetten.Melke ontvangt je heel vriendelijk en
professioneel. Ze is oprecht geïnteresseerd in je gezondheid en je beter maken. Je krijgt dan
ook nog allerlei persoonlijke gezondheidsadviezen vanuit haar brede kennis bij. Een mooie
ervaring en ik kan haar aanbevelen.
– Emma-

Vandaag hebben we een wonder mogen ervaren bij Melke in Eindhoven. Onze dochter van 29
was al vanaf vorig jaar december extreem overprikkeld voor licht, geluid en informatie en kon de
laatste 6 weken alleen nog maar in een donkere kamer liggen met oordoppen en koptelefoon
op. Haar leven stond stil. Letterlijk en figuurlijk. Voor ons als ouders was het verschrikkelijk om
je kind zo te zien. Je voelt je zo machteloos. Zij heeft de afgelopen maanden verschillende
therapeuten bezocht, die allemaal over de nervus vagus spraken maar het mocht allemaal niet
baten of er was een lange wachtlijst. TOT VANDAAG. Ze heeft in beide oren de daith piercing
gekregen en heeft daarna de gehele dag buiten genoten van het zonnetje en weer even heerlijk
gewandeld. Zonder oordoppen, koptelefoon en zonnebril want ze kan het licht en geluid ineens
weer verdragen. Ze wist niet wat haar overkwam. Wat een prachtige ervaring voor ons als
ouders om dit mee te mogen maken. En wat wordt je fijn en warm onthaald door Melke. Je voelt
je meteen op je gemak bij haar en je krijgt een zeer deskundig advies. Wij raden het iedereen
aan om dit te mogen ervaren en gunnen iedereen zo’n mooi moment.
– Franka –

Enige tijd geleden heb ik mijn piercing laten zetten en wat ben ik daar blij mee! Hoewel in de
eerste week de klachten leken te verergeren, was ik daarna in ieder geval van de overprikkeling
af en helpt het mij bij mijn herstelproces.
De reden dat ik voor een piercing ben gegaan was mn post Covid klachten zoals hoofdpijn,
overprikkeling, oorsuizingen en mist in mijn hoofd.
Zoals Melke terecht zei, is een piercing geen wondermiddel maar een hulpmiddel. En zo ervaar
ik het ook: als een wonderlijk hulpmiddel.
– San –

Vandaag bij Daith kliniek geweest in Eindhoven en ben naar huis gegaan met 2 daith en 1
ShenMen 🤭
Ik heb fibromyalgie en migraine, dus op veel verschillende plekken pijn in spieren en
gewrichten.
Hoofdpijn altijd aanwezig en spieren in de nek altijd pijnlijk.
Vanaf dat de naaldjes erin gingen werd alles anders, ik ben dan ook voor beiden oren gegaan
aangezien ik het verschil voelde als er links of rechts iets uit ging.
Ik had een daith van de gewone piercingshop maar niet uitgemeten en dat gaatje zit er ook flink
naast.
Nu alleen een beetje lichte hoofdpijn en moe van de hele dag maar nog steeds geen pijn in mijn
heup of nek.
Ik ben ongelooflijk tevreden en weet zeker dat als alles weer in balans komt dat ik mijn
medicatie aan de kant kan gooien 🤩🤩🤩
– Daisy –

Het gaat heel goed met mijn piercing. Ik kan er nu zelfs op slapen. Ik druppel nog wel elke
avond de olie. Mijn hoofdpijn is enorm verbeterd, nog wel soms heel lichtjes pijn maar ooh
zoooveel beter! Echt Melke ik ben je zoo dankbaar!
– Wafa –

Hi Melke het gaat de goede kant op met mijn darmen. Heb vanaf het zetten van de piercings
geen medicatie meer gebruikt. Ben jaren geleden eens getest door een kineseoloog en kreeg
toen van haar een hele lijst door met voeding dat ik beter kon vermijden om mijn darmen te
helen. Die lijst heb ik weer opgepakt en het gaat redelijk goed. Veel minder buikklachten en het
slapen gaat ook steeds beter. Ik word niet meer wakker met buikpijn. Soms word ik nogal vroeg
wakker rond 6 uur al en kan dan niet meer slapen. Maar vanmorgen zelfs geslapen tot half 8
dus dat was een verademing. Ik voel nog steeds vooral rust sinds de piercings en dat is heerlijk.
Ik hoop dat het zo blijft doorgaan zonder de medicatie.
– Bianca –

Gisteren mijn daith piercing laten zetten bij Daith kliniek Eindhoven. Wat een vreemde ervaring!!
Ik had er de laatste tijd veel over gelezen, maar bleef sceptisch, maar ik geloof er ook niet in om
maar steeds pillen te slikken en alleen symptomen te bestrijden. Ik ben van mening om het
probleem aan te pakken. En ik kon mij heel erg vinden in het verhaal van de nervus vagus. Ik
heb o.a. LC en fybromyalgie. Ik sta altijd “aan”.
Ik ben bij Melke geweest en ze stelde me gerust. Ik was erg gespannen. Na wat metingen werd
duidelijk dat het links moest zijn. Het deed even pijn, maar dat zakte snel.
Ik voelde meteen verschil!! Mijn spanning op mijn hoofd nam af, kan veel beter tegen zonlicht (
droeg een zonnebril ook als de zon niet scheen) en mijn nek heb ik in géén jaren meer zover
kunnen draaien. Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.
Melke gaf aan dat ik geduld moest hebben en dat niet alles meteen veranderd, zeker omdat ik
al zo lang klachten heb.( Nu is geduld niet mijn sterkste kant ) Maar voor nu ben ik blij dat ik
het gedaan heb en hoop op nog meer verbetering.
– Cindy –

Gisteren bij de Daith kliniek geweest in Eindhoven. Fijne ervaring! Ze legde alles goed uit, nam
echt de tijd en stelde me gerust. Ik heb hem alleen in mijn rechter oor. Daar reageerde ik het
meest. Er zitten ook nog 2 acupunctuur naaldjes net boven mijn oorbellen, die vallen er vanzelf
uit. Mijn ademhaling zakte met trap lopen en ik kon ineens weer binnen en buiten zonder
zonnebril kijken. Mijn ogen deden ineens niet meer zo’n pijn bij licht! Hopelijk merk ik de
komende tijd meer positieve effecten! Maar dat kost tijd als je al 2,5 jaar ziek bent! #Longcovid.
– Merel –

Voila , Daith zit erin 🌺 Dank u Melke voor het onthaal gisterenavond in de Daith kliniek in
Eindhoven. Ik kwam in aanmerking om in beide oren te plaatsen. In overleg toch het beste oor
uitgekozen. Na genezing kan indien ik wil het andere oor nog volgen 👌 Ik weet dat ik geen
wonderen moet verwachten, wat ik wel al kan zeggen is dat ik op de terugweg 1u20min naar
muziek heb kunnen luisteren zonder geïrriteerd te geraken 😁 Spanning in nek en schouder
een stuk verlicht is. Dat ik zalig geslapen heb. Deze morgen 1 uur aan 1 stuk administratie heb
kunnen doen terwijl ik daarvoor me geen 15 min kon concentreren op de pc en papierwerk.
Tegen mezelf wel moeten zeggen “kalm aan” 😁. Wat ik ook ga doen is mezelf tijd geven ❤️. Ik
ga niet verwachten dat de Daith al het werk gaat kunnen doen , realistisch blijven is de
boodschap. We gaan de Daith helpen door voeding en beweging aan te passen en bewuster (
proberen) te leven 🤗. Fingers Crossed 🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀
– Kathy –

He hoi Melke, ik ben tot op de dag van vandaag blij dat ik bij je ben geweest, merk echt
vooruitgang en verandering. Ik heb gisteren dit benoemd bij de bedrijfsarts en mijn werkgever
en zij denken er nu over om medewerkers de tip te gaan geven en evt het consult bij jou of Ria
te gaan vergoeden als werkgever. Ze zien zo’n andere Petra dan een maand geleden….. dacht
ik deel dit wel even met je.
– Petra –

Ik sta ondermeer in het Radboud UMC bekend als multi-complexe patiënt met m’n 30
aandoeningen waarvan een groot deel zeldzaam of zeer onbekend zijn. Echt iets om trots op te
zijn .
Wat wel het vernoemen waard is, is dat ik sinds een week of 3 voor het eerst echt goed
doorslaap. Ik heb al ruim 12 jaar ernstige slaapproblemen, uit slaaponderzoeken is gekomen
dat ik niet in m’n remslaap kom. Ik heb tevens thuisbeademing (BiPAP) en nog steeds kon ik
midden in de nacht uren wakker liggen. Dat lijkt nu verleden tijd .
Ik heb sinds 1 augustus in beide oren een piercing dankzij Melke en daar ben ik eeuwig
dankbaar voor !
– Anne –

Gister mijn 2e daith piercing laten zetten. Ik had op 26 september mijn 1e laten zetten ivm long
covid klachten. Ondanks dat de meningen heel verdeelt waren heb ik het gedaan met de
gedachte alle beetjes die helpen zijn weer een stukje de goede kant op. Baat het niet schaad
het ook niet.
Ik merkte bij de eerste piercing al gelijk dat mijn brain fog weg was na 2,5 jaar ermee te hebben
rondgelopen. Ook de spanning vanuit mijn nek was weg. Pijn in mijn pols en hielspoor waren
weg…Overprikkeling van licht was ook weg, ik kon het bijna niet geloven.
De week na het plaatsen merkte ik wel dat mijn hoofdpijn toenam en ik veel last had van
duizeligheid en soms ook misselijk was daardoor, mijn vermoeidheid nam ook toe. Ik had het
gevoel uit balans te zijn. Ik heb toen kontakt opgenomen met Melke en aangegeven waar ik
last van had. Zij heeft mij wat tips gegeven en ook het advies om het even de tijd te geven. Bij
het plaatsen van de eerste piercing twijfelde ik al of ik de 2e ook moest laten plaatsen maar heb
het in overleg met melke niet gedaan omdat het verschil niet goed voelbaar was. Nu had ik het
idee dat ik dat misschien toch had moeten doen en dat ook aangegeven. De voors en tegens
besproken en uiteindelijk heb ik toch een datum geprikt. Dat was dus gister.
De 2e zit er nu inmiddels 1 dag in en jawel mijn hoofdpijn is weg, ben nog wel wat licht in mijn
hoofd maar dat is geen duizeligheid meer zoals die was en voel me beter. Ik pak de kleine
positieve vooruitgang met beide handen aan en hopelijk gaat het alleen nog maar beter worden.
Maar met wat ik al gewonnen heb ben ik al heel bij. Dank je wel voor de goede service
/begeleiding en zorg Melke. Als je twijfelt… ik zeg doen!
– Rianda –

Bij Melke geweest voor mijn 2e daith. De eerste heb ik 24 augustus in mijn rechter oor laten
plaatsen. Had altijd een heel onrustig hoofd en onrustig gevoel in mijn lichaam. De eerste week
na de eerste daith was pure ellende. Oude emoties kwamen naar boven, die ik nog even aan
mocht kijken, maar daarna kwam de omslag en rust in mijn hoofd en lichaam. Om nog te fine
tunen wilde ik een Shen Men laten plaatsen, dus een afspraak gemaakt bij Melke en vandaag
was het zover. Melke heeft alles weer opnieuw getest. Voor mij voelde het of een 2e daith
harder nodig was. En dus heb ik nu een daith in elk oor. Ben heel benieuwd wat hiervan de
uitwerking zal zijn. Voor nu voelt het goed, rustig en ontspannen. Dankjewel Melke (voor je
geduld😊)
– Anja –

Hoi👋🏻
Ook ik wil heel graag mijn positieve (en iets te lange🙈)verhaal met jullie delen!
Ik heb bewust een tijdje gewacht zodat ik al wat meer kon vertellen over de resultaten.
Ik had in beide oren al een Daith piercing (gezet in een andere kliniek) die helaas niets voor mij deden.
Via een vriendin kwam ik bij Melke terecht en nadat ik haar over de telefoon had gesproken of een ShenMen misschien nog wat voor me zou kunnen betekenen ben ik 11 juli naar haar toe gegaan.
Melke nam alle tijd voor me en we hebben samen besproken wat mij het beste zou kunnen helpen.
Ik heb meerdere lichamelijke aandoeningen maar waar ik voornamelijk voor kwam was de chronische PTSS die gepaard ging met enorme paniek en angstklachten waardoor ik amper nog mijn huis uit kwam. De rit in de auto naar Eindhoven was dan ook niet makkelijk.
Melke haar advies was om verblijfsnaaldjes te zetten op de plekken waarvan zij dacht dat de piercings eigenlijk hoorde te zitten. Na 2 weken zouden we dan met elkaar evalueren wat dit voor mij gedaan had. Zo gezegd, zo gedaan en vervolgens zat ik ontspannen(!)terug naar huis in de auto. Wow dit was heel lang geleden!
De dagen daarna zijn niet makkelijk geweest want mijn klachten verergerde. Toch gaf het me goede hoop omdat de naaldjes daadwerkelijk wat deden. Ook de peptalk van Melke stimuleerde me om door te zetten. Hoe langer de naaldjes erin zaten hoe beter het ging. De spanning, angst en paniek werden al zoveel minder. Tot er op een gegeven moment 1 naaldje uit viel….binnen 8 uur was ik een compleet wrak en kon ik alleen nog maar gillen van paniek. Gelukkig had Melke 2 reservenaaldjes mee gegeven dus dochterlief had het betreffende naaldje heel snel terug geplaatst. Binnen een uur werd ik high(blijkbaar is dat ontspanning😂) en smiddags zat ik vervolgens op een verjaardag. Dit was al zo lang ondenkbaar!
De volgende dag viel een naaldje uit mijn andere oor met precies dezelfde reactie.
Bizar gewoon maar ook een teken dat ik in beide oren stimulatie nodig heb.
27 juli ben ik opnieuw naar Melke toe gegaan en na het vertellen van al mijn succesverhalen besloten we samen om er 2 extra piercings bij te plaatsen. We durfde het risico niet te nemen om de “oude” piercings te verwijderen omdat we niet wisten wat dat met mij zou gaan doen. Er is namelijk een mogelijkheid dat de piercings elkaar versterken en ook met het risico op ontstekingen was het geen goed idee.
Voor Melke ook een grote uitdaging want het valt niet mee om de piercings zo dichtbij de andere 2 te zetten. Gewapend met een ijskoud flesje water op mijn borstkas(tip!)gaan we het aan. Twee daith piercings per oor is nogal een ongebruikelijke situatie🫣.
Na een dikke knuffel vertrek ik positief weer naar huis. Sindsdien is mijn leven compleet veranderd. Ik begin weer te leven ipv overleven! Vakantie, verjaardag, terrasje, uit eten, winkelen, het kan allemaal weer!
Mijn lichaam is nog steeds hard op zoek naar balans en ik moet mezelf echt remmen om niet alles te snel te willen. Prikkels zoals hitte, kou en te harde geluiden zijn nog teveel. En het grappige of aparte is dat mijn piercings daar ook meteen op reageren met pijn.
Hebben meer mensen dit?
Zodra mijn piercings zeer beginnen te doen weet ik dus dat ik teveel over mijn grenzen ga. Elke ochtend en avond doe ik in bed trouw mijn oefeningen om de nervus vagus te stimuleren want ik geloof erin dat mijn piercings nog meer kunnen brengen dan ze nu al doen. Nog elke dag ben ik super dankbaar dat Melke op mijn pad is gekomen!
Mooi, lief mens Melke die zo betrokken is en haar ❤️op de goede plek heeft zitten!
– Suzanne-

24 oktober 2022 bij Daith kliniek Eindhoven geweest om uit te laten meten of ik baat zou hebben bij een daith piercing. Tijdens de meting kwam eruit dat je ik aan een piercing rechts meer dan voldoende resultaat zou moeten hebben maar ik heb toch besloten om ze allebei te laten zetten. Tijdens de metingen en het plaatsen van de accupunctuur naaldjes gebeurde er bijzondere dingen zoals spierspanning die minder werd na 2x whiplash mijn pijnklachten werden meteen minder zelfs mijn gezicht stond ontspannen en veel minder getekend. Melke  heeft alles zorgvuldig uitgemeten en de daith piercings geplaatst. Ik moet toegeven dat ik vanaf het weinig tot geen last heb van mijn piercings,slapen gaat goed geen pijnlijke oren ik slaap wel op een m-line kussen met een gat erin. Ook kan ik zeggen dat na het plaatsen van mijn daiths ik ben gehalveerd met mijn medicatie ook pijnmedicatie en verder wil nog verder minderen.
Ik ben blij dat ik de stap naar Eindhoven heb gemaakt en tot op heden geen spijt van. 
Melke super bedankt voor deze nieuwe ervaring die ik mag ondergaan. 
– anoniem –

2 Comments

 1. Al jaren heb ik last van hoge spierspanningen op diverse plekken in mijn lijf en andere klachten, veroorzaakt door trauma en PTSS.
  Al heb ik hiervoor therapie heb ik toch gekozen (iom mijn therapeut) om een Daith en Shen men te nemen na het lezen over de polyvagaal theorie en de Nervus Vagus.

  Sinds begin januari heb ik een Daith, een aantal weken ervoor heb ik deze piercing dmv tijdelijke verblijfsnaaldjes (die ook zorgvuldig waren uitgemeten door Melke) uitgetest. Mijn spierspanning zakte direct en kon weer bewegingen maken met mijn arm die ervoor niet lukten door blokkades.

  De Shen men (ook eerst dmv verblijfsnaaldjes uitgetest) heb ik in maart laten zetten, deze piercing heeft veel rust gebracht in mijn hoofd.
  Net als de Daith begint te prikken als er spanningen opkomen in mijn lijf, prikt de Shen men als ik onrustig wordt in mijn hoofd.

  Voor mij hebben beide piercings veel gebracht en geven ze mij ook een signaal als ik onrustig wordt, waar ik naar luister iets wat ik hiervoor niet door had.

  Als ik Yin Yoga, Tai Chi of QiGong beoefen voel ik andere (goede) prikkels waardoor ik merk dat de Nervus Vagus gestimuleert wordt.

  Ik ben er trots op en blij mee.

  Bedankt Melke

 2. Afgelopen maandag een daith piercing laten zetten bij Melke en merkte direct verschil. Moet nog ervaren of mijn migraine nu minder wordt maar mijn nek kan ik verder draaien zonder pijn. Melke legt goed uit wat ze gaat doen en wat het zetten van de piercing kan doen tegen je klachten. Ze stelde me ook echt op mijn gemak, dank je wel daarvoor!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *