Boekentips

De koppeling tussen lichaam en geest is onlosmakelijk. Het is voor je gezondheid belangrijk om bewust te worden hoe jouw (onbewust onderdrukte) emoties werken. Aantal aan te bevelen boekentips die inzicht geven vind je hier. 

Vrij Leven”  gaat over hoe je los kunt komen van stress en oude patronen en weer vrij kunt leven. Het boek leert je hoe deze patronen ontstaan en welke emoties ze steeds weer triggeren. Dankzij de herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de schrijver, leer je je eigen patronen te herkennen en los te laten.


Emotionele gezondheid” gaat over hoe beter de energie door je lichaam stroomt, hoe gezonder je bent. Het boek legt uit dat je emoties bepalend zijn voor je lichamelijke gezondheid én je mentale veerkracht. Het boek geeft inzichten en handvatten om hiermee om te gaan.


Het boek “De nervus vagus als bron van herstel” beschrijft de cruciale rol die de nervus vagus speelt met betrekking tot ons psychische en lichamelijke welzijn.
De auteur legt uit dat veel psychische en lichamelijke klachten – van angst en depressie tot migraine en rugpijn – een teken zijn dat de nervus vagus niet goed functioneert. Aan de hand van een aantal eenvoudige oefeningen biedt het boek manieren om de nervus vagus te beïnvloeden en zo diepe ontspanning en verbetering te bereiken.